Coaching

Gedurende het gehele jaar coach ik een aantal jonge talentvolle springruiters en of amazones, waarbij er planmatig aan concrete doelen wordt gewerkt. Het KNHS talentenplan maakt gebruik van mijn kennis, om jaarlijks aanstormend talent te scouten en ze vervolgens te gaan trainen. In 2013 heb ik via het KNHS-trainers platform de niveau 5 coach opleiding succesvol afgerond. Via dit platform hou ik mijn kennis up to date, op bijvoorbeeld onderdelen als: psychologie, fysiologie en didactiek. Naast individuele maatwerk coaching, geef ik openbare clinics.

In het jaar 2019 heb ik mijn dochter Jorinde Dolfijn gecoacht naar het teamgoud op het EK Springen voor Children (12-14 jaar) in Zuidwolde (Nederland). Individueel behaalde zij tevens met haar 12 jarige merrie Providence (Air Jordan Z) een gedeelde vijfde plaats. Een unieke en bijzondere belevenis.

Management

De springpaarden worden op concours uitgebracht vanaf een leeftijd van 4 jaar, waarbij de ambitie is om deel te kunnen nemen aan de Nederlandse Kampioenschappen voor jonge springpaarden te Ermelo tot en met een leeftijd van 7 jaar.  Aansluitend worden de paarden internationaal uitgebracht tot en met Grand Prix niveau. Het onderscheidend vermogen is een goede dressuurmatige basis in combinatie met management gericht op het individuele paard, waarbij de omgeving een kleinschalig bedrijf is. Er staan 8-10 paarden in training.

Fokkerij

Vanaf 2013 tot en met 2019 heb ik deel uitgemaakt  van de hengstenkeuringscommissie van het KWPN, springrichting, gezamenlijk met Cor Loeffen en Wout-Jan van der Schans. Na lang actief te zijn geweest als testruiter van het verrichtingsonderzoek, maar ook als trainingsleider betrokken te zijn geweest van de merrietesten in Nederland. Vervolgens veel ervaring opgedaan met het uitbrengen van hengsten in de sport in combinatie met deelname aan de jaarlijkse hengstencompetitie. Uiteindelijk heb ik een brede fokkerij interesse van zowel binnen- als buitenland gekregen. In combinatie met een jarenlange ervaring in de springsport en het ontwikkelen van jonge springpaarden, geef ik op dit moment onafhankelijk fokkerijadvies. In dit advies komt mijn volledige expertise samenhangend bij elkaar.